Beleggen via de bank of online broker

beleggen via de bank of online broker

Wat is slimmer, beleggen via de bank of online broker? Beide hebben hun voordelen en nadelen. Beleggen via de bank is oud en vertrouwd, maar beleggen via een online broker heeft ook grote voordelen. Dus wat je kiest hangt heel erg af van wat voor jou de belangrijkste argumenten zijn om te gaan beleggen en wat je belangrijk vindt bij het beleggen.

Beleggen via de bank heeft als groot voordeel dat een bank op zich betrouwbaar is

En dat een bank ook onder streng financieel toezicht valt. Een bank heeft ook veel te verliezen qua reputatie, dus banken zijn meestal wat voorzichtiger bij beleggingen. Als je op safe wilt spelen is daarom de bank een goede keus. Zeker voor beginnende beleggers. Zoals altijd met beleggen geldt dat je alleen in dingen moet beleggen waar je verstand van hebt. Heb je dat verstand niet, dan kan je daar beter een deskundige bijhalen. Dat is de kracht van banken, dat ze deze deskundigen voor zich laten werken. Overigens hebben ook deze deskundigen het vaak bij het verkeerde eind, maar in ieder geval echt domme fouten zullen ze niet heel snel maken.

beleggen via de bank of online broker

Beleggen via een online broker heeft twee grote voordelen.

Het is meestal veel goedkoper dan beleggen via een bank. Ook alle online broker veel sneller reageren dan een bank. Overdag proberen banken tegenwoordig steeds meer de voordelen van de online brokers te kopiëren zodat zij ook in de concurrentiestrijd sterker staan. Nieuwe online brokers zoals eToro maken gebruik van de expertise van succesvolle beleggers, die je als belegger kan volgen. Op die manier bereik je een deel van het effect van een bank. Bij online brokers hangt er vanaf of ze betrouwbaar zijn. Betrouwbare online brokers vind je op Bankr. In het artikel “beleggen via de bank of online broker” vind je wat de beste bank en wat de beste online broker is om bij te beleggen. Beleggen is altijd riskant, maar als je je goed verdiept in het onderwerp verhoog je je kans op succes drastisch.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *