Heb je teamleidersambities, trakteer jezelf dan op een leiderschapscursus

training leiderschap

Teamleider. Dit is een functie die door vrij veel mensen vroeg of laat geambieerd wordt, maar tegelijkertijd is het een functie waar maar weinigen écht goed in blijken te zijn. Toegegeven, teamleider zijn is niet makkelijk. Als leidinggevende liggen al jouw activiteiten je immers altijd onder een vergrootglas. Mensen verwachten meer van jou dan van een gemiddelde werknemer. Voldoe je niet aan de hoge verwachtingen, dan liggen geklaag en geroddel op de werkvloer al snel op de loer. Als jij teamleider wil worden, dan is het dus zaak het niet zo ver te laten komen. Dit doe je onder meer door jezelf te zijn, veel tijd in de relaties met al je teamleden te steken en door simpelweg te laten zien dat je door je kennis en kunde die positie waard bent. Wat absoluut helpt om een goede leidinggevende te worden is het volgen van een training leiderschap. Bij zo’n training doe je zeker informatie en tips op waar je eerder nog niet aan dacht. Ook leer je kritisch naar jezelf te kijken en aan je mindere punten te werken. 

training leiderschap

Dingen die je niet moet doen als teamleider

Oké, wat een teamleider zoal moet kunnen weten we nu. Nu is het tijd om te leren hoe het vooral níet moet. Zo is het belangrijk te onthouden dat jij als teamleider je straks niet verliest in de volgende aspecten:

• Geen duidelijke visie of ideeën hebben.

• Een slecht beoordelingsvermogen hebben ten aanzien van je teamleden (oftewel: zorg dat je jezelf kennis verschaft om je mensen goed te kunnen beoordelen).

• Het slechte voorbeeld geven.

• Andere mensen of bepaalde omstandigheden de schuld geven als iets mislukt.

• Op voorhand nieuwe ideeën afwijzen.

• Niet aan ontwikkeling en zelfontplooiing van personeel denken.• Geen enthousiasme en energie uitstralen.