Bij een vog aanvraag wordt er altijd gekeken of je strafbare feiten hebt gepleegd, heb je nooit te maken gehad met justitie dan hoef je zeker geen zorgen te hebben voor de uitslag. Zijn er kleine vergrijpen de je hebt begaan dan is de kans ook groot dat je het document gewoon krijgt. Wel dien je rekening te houden of je een misdrijf hebt gepleegd of een overtreding. Heb je te hard gereden dan is dit heel wat anders dan een bank te hebben beroofd. Een misdrijf telt veel zwaarder mee als een overtreding. Op bepaalde website kun je zien welke misdrijven onder welke categorie vallen.

vog aanvraag

Het niet krijgen van een vog

Helaas verloopt een vog aanvraag niet altijd succesvol, er zijn gevallen waarbij het document niet wordt verstrekt. Heb je een strafbaar feit gepleegd wat op je strafblad staat, is deze ook binnen de vier jaar gepleegd dan kan het zijn dat de verklaring niet wordt afgegeven. Er wordt dan gekeken hoe belangrijk het feit is wat je hebt gepleegd, in tegenstelling tot de functie die je gaat uitoefenen. Het is altijd de moeite om op vog-aanvraag.info een aanvraag te doen voor een verklaring.

vog aanvraag

Op internet zijn er website beschikbaar waar je een check kunt doen, hierbij kun je kijken hoe groot de kans is dat je Verklaring Omtrent het Gedrag krijgt na aanvraag. Natuurlijk moet je hier niet blind vanuit gaan, doe altijd een aanvraag op de website om zeker te weten of je in aanmerking komt voor een verklaring.