Voordelige energie voor zzp’ers scoor je met deze tips

Nederland kent steeds meer zzp’ers; het aantal zelfstandige ondernemers stijgt met het jaar. Een groot deel van die zzp’ers beschikt over een eigen kantoortje of werkruimte. Om daar optimaal van te kunnen profiteren, is daar een energiecontract voor nodig. Wanneer je over een aparte werkruimte beschikt met een eigen ingang en eigen sanitair kun je een contract voor zakelijke energie zzp afnemen. Werk je vanuit huis dan kun je gebruik maken van je particuliere energie. In beide gevallen wil je waarschijnlijk niet te veel betalen. In dit artikel lees je daarom enkele tips om geld te besparen op je zakelijke energie zzp.

Gebruik een zakelijke energievergelijker

In je zoektocht naar een passend zakelijk energiecontract kom je al gauw meerdere opties tegen. Voor welke optie moet je gaan en waar krijg je het meest complete aanbod voor de beste prijs? Dat weet je alleen wanneer je gebruik maakt van een zogeheten zakelijke energievergelijker. Op energie-zakelijk.nl vind je zo’n tool waarmee je vandaag nog kunt beginnen. Het grote voordeel van een zakelijke energievergelijker is dat je binnen no time meerdere energiedeals te zien krijgt die passen bij jouw verbruik en jouw bedrijf. Daar hoef je zelf helemaal niet veel voor te doen. Het enige wat je moet doen, is je jaarlijkse energieverbruik invullen en eventueel extra wensen, zoals de wens voor groene stroom. Vervolgens gaat de tool op zoek en kies jij uiteindelijk een passend energiecontract uit. Alleen zo weet je zeker waar je het meest voordelig uit bent wanneer het om zakelijke energie gaat.

Weet wanneer je moet overstappen

Wat ook kan helpen om geld te besparen op je zakelijke energierekening is door regelmatig over te stappen wanneer dat kan. Daarom is het erg belangrijk om de einddatum van je energiecontract in de gaten te houden. Zorg ervoor dat je altijd op tijd overstapt om zo een automatische verlenging te voorkomen. Energieleveranciers mogen je zakelijke energiecontract namelijk altijd verlengen wanneer je geen stappen onderneemt. Helaas gebeurt dit niet tegen aantrekkelijke actietarieven, maar betaal je regelmatig veel te veel voor je zakelijke stroom. Schrijf daarom bij het afnemen van je zakelijke energiecontract al in je agenda wanneer je mag overstappen zodat je ruim op tijd kunt beginnen met je zoektocht. Op die manier kun je altijd wat extra geld besparen op je zakelijke energiecontract. Zorg er ook voor dat je altijd overstapt wanneer dat mag. Blijf niet hangen bij een energiebedrijf, want dat kost je altijd meer dan nodig en dat is zonde van je geld.

Check de opzegtermijn van je contract

Waar je tot slot op moet letten bij het scoren van voordelige zakelijke energie is de opzegtermijn van je huidige energiecontract. Net als de einddatum speelt de opzegtermijn een belangrijke factor in het vinden van een betaalbaar energiecontract voor je bedrijf. Je kunt namelijk niet zomaar overstappen wanneer je nog een zakelijk energiecontract hebt. Aan ieder energiecontract zit een opzegtermijn; de termijn vanaf wanneer je mag overstappen. Bij het ene energiebedrijf is er een opzegtermijn van drie maanden te vinden, terwijl een andere leverancier een termijn van 30 dagen hanteert. Kijk goed naar de opzegtermijn van het energiebedrijf waar jij je energiecontract hebt afgenomen. Stap je toch eerder over dan de opzegtermijn? Dan moet je een zogeheten opzegboete betalen. Dat is een boete voor het bedrag dat je nog had moeten betalen voor de openstaande energie. Je hebt namelijk een contract getekend waarin staat dat je voor een bepaalde tijd energie afneemt. Ook al stap je eerder op; je moet alsnog voor dat pakket energie betalen. Dat heb je immers afgesproken. Het resultaat? Dubbele energiekosten. Dat is dus zeker niet de meest voordelige optie voor zakelijke energie zzp.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *