Waarom adverteren in Google?

Snelle resultaten door adverteren in Google

Adverteren in Google is de snelste manier op een hoge positie in de zoekmachine te bemachtigen. Wanneer een Google Ads campagne geactiveerd wordt geeft dit, in tegenstelling tot zoekmachine optimalisatie, gelijk een goede positie. De advertenties komen, wanneer deze goed zijn opgezet, boven de organische resultaten te staan. Zo valt je bedrijf gelijk op en kan de doelgroep snel bereikt worden. Naast directe zichtbaarheid biedt adverteren in Google ook gelijk resultaat. Er zijn veel voordelen verbonden aan adverteren in Google.

Bereik de doelgroep

Bij adverteren in Google target je op bepaalde zoekwoorden. Deze zoekwoorden kunnen worden bepaald aan de hand van een zoekwoordenonderzoek. Hierin ga je op zoek naar de zoektermen die de koopintentie goed weergeven. Met goede zoektermen kun je er voor zorgen dat je converterende bezoekers binnenhaalt op jouw website. De zoekwoorden kunnen worden gekoppeld aan de verschillende fasen van de customer journey.

 Adverteren in Google maakt het ook mogelijk een bepaalde doelgroep te targeten. Er kunnen doelgroepen gekozen worden die zelf samengesteld zijn maar ook vooraf gedefinieerde doelgroepen van Google. Deze laatste optie biedt groepen aan met personen die interesse hebben getoond in bepaalde producten of activiteiten.

Jij bepaald wat je betaald

Bij adverteren in Google bepaal jij wat je betaald. Je betaalt namelijk per klik op de advertentie en niet per vertoning. Per zoekwoord, product of advertentie kan een maximale kosten per klik ingesteld worden. Zo heb je altijd controle over de kosten per klik. Daarnaast is het mogelijk een dag budget in te zetten. Google zal dan nooit meer uitgeven dan het ingestelde budget.

Naast de standaard instellingen zijn er ook geavanceerdere instellingen mogelijk bij het adverteren in Google. Zo kunnen er automatische biedstrategieën worden ingezet. Hierbij geef jij bijvoorbeeld aan hoe veel kosten jij wilt maken voor één conversie. Google gaat dan aan de slag op een conversie te genereren voor dat bedrag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *